Fangirl: Hamilton

giphy

Ooit, lang lang geleden, hadden we op onze blog een rubriek die Fangirl heette, waar we, de titel zegt het al, over dingen fangirlden. En, jawel: het is terug! Vandaag vertel ik (Judith) jullie wat er zo geweldig is aan de musical Hamilton.

Het plot van Hamilton is simpel: het is een musical over de Amerikaanse Revolutie, gebaseerd op de dagboeken van Alexander Hamilton (van wie je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt). Als geschiedenisstudent en enorme musical-fan, is dit voor mij de perfecte combinatie, maar het is ook ontzettend leuk als je minder van geschiedenis houdt dan ik (zoals Loranne)! De muziek is een combinatie van R&B en Rap, maar er zitten ook allerlei andere muzieksoorten in, zo zingt Thomas Jefferson (die van de Declaration of Independence) op een gegeven moment een ontzettend jazzy nummer.

giphy1

Het allerleukste deel van Hamilton zijn, hands down, de liedjes. Ze hebben rapbattles in het parlement, zingen een epic liedje terwijl ze de Britten verslaan, en het hartverscheurende It’s Quiet Uptown is ook geweldig. Het is verrassend hoe goed de personages naar voren komen, als je bedenkt dat dit slechts de liedjes zijn. Iedereen is geweldig en hilarisch, en ik kan nu de stemmen van alle acteurs herkennen. Het leuke is dat de historische gebeurtenissen heel goed gemixt zijn met de verhalen over het persoonlijke leven van Alexander Hamilton. Noot van de geschiedenisstudent: het is verrassend historisch correct!

giphy2

Het enige nadeel aan Hamilton is dat je de show niet kunt zien, aangezien hij op het moment alleen in de Verenigde Staten te zien is. Gelukkig staat alle muziek op Spotify en met de liedjes krijg je het grootste deel van het verhaal ook al mee. En: Hamilton komt in 2017 naar Londen! Raad eens wie maar anderhalf uur van Londen vandaan studeert… :)

Ken jij Hamilton?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s