Wat ik las #2

Woensdag kon je al lezen wat ik de afgelopen tijd voor mijn studie las. Ik las ook wat voor mezelf, maar deze boeken zijn inmiddels alweer zo lang geleden dat ik ze geen recht meer doe als ik er een hele recensie van zou typen. Vandaar weer in korte blokjes, want ik wil ze toch even vermelden.

Everything Leads To You – Nina LaCour
Dit boek heeft me enorm verrast, wat een verfrissend en origineel verhaal! Het gaat over een meisje dat haar weg probeert te vinden achter de schermen van de filmindustrie. Ze mag sets ontwerpen voor een film, houdt ondertussen een zoektocht naar de eigenaar van een mysterieuze brief, en is (uiteraard) ook nog druk bezig met de ware liefde vinden. En oh ja, ze valt op meisjes. En het is heel belangrijk dat dat er zo achteraan komt, want ook in het boek wordt er 0,0 een deal van gemaakt! Ik herhaal, het is niet het hoofdonderdeel van het plot, wauw! Er zijn natuurlijk een aantal LGBT boeken, maar daarin wordt altijd zo erg de nadruk gelegd op het feit dat de persoon ‘anders’ is, terwijl het gewoon normaal is. En dat illustreert dit boek geweldig. Echt een aanrader!

De avonden – Gerard Reve
Ik begon hier tien dagen voor nieuwjaar in, want dan speelt het verhaal zich ook af. Ik vond eigenlijk dat ik het boek eens gelezen moest hebben en omdat het NRC me ermee doodgooide op Twitter, besloot ik erin te beginnen. Meh. Het is gewoon niet mijn ding, al die mensen die het briljant vinden, begrijp ik niet zo. Ja, het was ironisch, maar maakt dat het leuk? Nee. Helaas.

De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson
Dit boek wilde ik ontzettend graag lezen al sinds hij uitkwam. Helaas viel hij na het verpletterende Ik geef je de zon een beetje tegen. Ik vond de hoofdpersonen een beetje pretentieus overkomen, en het was nogal voorspelbaar. En de illustraties/aantekeningen op willekeurige papiertjes/wat het ook moest voorstellen, waren heel lelijk, jammer. Toch was dit boek nog steeds best mooi door de fantastische schrijfstijl.

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat – Haruki Murakami
Weer eens een Murakami, deze keer non-fictie, over hardlopen. Ik heb weinig met hardlopen (wel geprobeerd, doodsaai), maar wel veel met Murakami, dus ik vond het vooral leuk om over zijn leven te lezen, en dat hardlopen daar een groot deel van uitmaakt, kon me dan weer wat minder schelen. Verder verdient hij wel wat respect, want hij loopt elk jaar een marathon, en hij liep een ultramarathon. Dat is 100 kilometer. HONDERD. Ik word al moe van het idee. Toch is het wel leuk om de persoon achter al die geweldige boeken wat beter te leren kennen.

CZW-ElWWwAAEdVt

Through the Woods – Emily Carroll
Dit is een heel aparte graphic novel met prachtige illustraties. Alle verhalen zijn best duister en een beetje luguber, en de tekeningen pasten perfect bij de sfeer. Ondanks de prachtige illustraties vond ik de verhalen niet heel bijzonder, geen enkele is me echt bijgebleven. Ja, ze hadden allemaal iets met het bos te maken.

Hold Your Own – Kate Tempest
Ik kwam deze dichtbundel toevallig tegen in Broese, en toen ik de achterkant las, was ik gelijk verkocht. De gedichten zijn geïnspireerd op het leven van de blinde ziener Tiresias, maar dan in de huidige tijd, dus dat geeft een heel apart effect. Het eerste gedicht is nogal lang (20 bladzijden of zoiets) en vond ik echt geweldig. Het beschrijft het hele leven van Tiresias, zoals hij het in onze tijd geleefd zou kunnen hebben. Daarna werden de gedichten wat minder (en korter), maar dat eerste gedicht zal ik nog vaak herlezen.

Zoals je ziet, staat er een dichtbundel tussen. Ik heb ontdekt dat ik gedichten geweldig vind, dus daar verdiep ik me wat meer in, als je nog aanraders hebt?
Lees jij veel poëzie?

Advertenties

One thought on “Wat ik las #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s